Wind Band Battle

Romele Blåsorkester är på en mission: att få fler barn och ungdomar att upptäcka tjusningen med blåsinstrument. För när vi talar om musik, är det inte bara gitarrer och trummor som rockar – blåsmusiken har sin egen magi! Genom samarbete med regionens musikskolor vill orkestern inspirera unga talanger att ta ton på trumpet, klarinett eller saxofon. För vem vet, kanske finns det en blivande Benny Goodman eller Lisa Simpson därute?

I samband med sitt 40-årsjubileum drog Romele Blåsorkester igång ett hejdundrande event: “Wind Band Battle”. Ungdomsorkestern BLÅSCHOCK kastade handskarna (eller snarare notbladen) och tävlade mot de mer rutinerade musikerna. Det var en musikalisk smältdegel där olika genrer möttes – från jazz till klassiskt – och publiken fick till och med chansen att testa instrumenten själva, tack vare samarbetspartnern WINDCORP.

Och vem var konferencier? Jo, ingen mindre än Claes Virdeborn, Lunds roligaste tandläkare! I den stämningsfulla Folkparken i Lund utspelades
“slaget” den 3 februari 2024. Efter en storslagen konsert korades Blåschock som segrare. Nu hoppas Romele Blåsorkester på revansch och drömmer om att sprida konceptet till andra blåsorkestrar runt om i landet. Så håll öronen öppna – nästa gång kanske du får lyssna till eller delta i ett Wind Band Battle där din lokala blåsorkester utmanas!”

Stort tack till våra sponsorer för era generösa bidrag:
Lunds kommun, Crafoordska stiftelsen och Sparbanksstiftelsen Finn.

Tidningen Musikant har publicerat ett reportage om Wind Band Battle!
Längst ner finns även en inspelning av evenemanget