Fotogalleri

Sommarlund – Yesterday & Today 2015-06-14

Inför en stor publik avslutade vi vårens konsertprogram med vår Beatles konsert  i Sofielundsparken, Södra Sandby.
Extra roligt eftersom det var på hemmaplan både för Romele Blåsorkester och Staffan Olander.

Fotograf: Eva Åkesson

 

 Workshop med Greg Spence 2015-06-07

Greg Spence är en världsberömd trumpetare från Melbourne, Australien. Greg har utvecklat en metod “Mystery to Mastery” där han lär ut blåsteknik. Efter Gregs föreläsning hade vi Masterclasses i de olika sektionerna under ledning av Jeanette Eliasson Dahl (saxofon), Christophe Liabäck (klarinett) och Anja Liabäck (flöjt). Brasset fortsatte med Greg som instruktör.
Det var en mycket inspirerande och utvecklande dag för oss alla i Romele Blåsorkester.
Ett särskilt tack till Lars Pettersson som tog initiativet samt till Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta som gjorde det möjligt.

Fotograf: Göran Claesson

 

 

Beatleskonsert i Staffanstorp 2015-04-25

I samband med vårt 30-års jubileum 2014 framförde vi en jubileumskonsert med specialskrivna arrangemang av Beatles låtar. Staffan Olander, flerfaldig vinnare i Kvitt eller dubbelt för sina Beatleskunskaper, var vår ciceron. Föreställningen har sedan “turnérat” vidare och bilderna nedan är från vår konsert i Staffanstorp med Staffanstorps Teaterförening som arrangör.

Fotograf: Peter Lindén, Staffanstorps teaterförening

Tyskland augusti 2014

Jubileumsåret 2014 gjorde vi en orkesterresa till Lübeck i slutet av augusti. Vi framförde tre utomhuskonserter i Lübeck, Travemunde och på hemresan i Heiligenhafen.

Melodikryss Sommarlund 2013

Vi har haft förmånen att få delta i Sommarlund med våra populära Melodikryss både 2013 och 2014. Debuten i Södra Sandby i juni 2013 blev en blöt historia. Regnet vräkte ner och det var nära att konserten fick ställas in. Men så plötsligt skingrades molnen och vi kunde komma igång att spela. I augusti hade vi vädrets makter på vår sida vid Melodikrysset i Lunds Stadspark.

Fotografer: Anna Frödeby (Sandby) och Eva Åkesson (Lund)

Valborg 2013 Torna Hällestad

Sedan många år tillbaka engageras vi av Torna Hällestads Byalag för det traditionsenliga Valborgsfirandet. Samling på torget framför den gamla lanthandeln och därefter fackeltåg genom byn.

Fotograf: Henrik Lehn Jensen Andersson

Septemberfesten Södra Sandby 2013

I juni 2013 flyttade vi vår verksamhet till Byahuset i Södra Sandby. Självfallet ville vi vara med och fira när Kulturföreningen TRYCKET invigde sitt nya kafé i samband med Septemberfesten.