Dirigent

Romele Blåsorkester  spelar under ledning av en professionell dirigent vid såväl repetitioner som framträdanden.

Jon Lundberg

Jon Lundberg kommer ursprungligen från Ludvika i Dalarna, men klarinettstudierna på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn samt Musikhögskolan i Malmö har fått honom att slå ordentlig rot i den skånska myllan.

Sedan sin examen 2005 har han kombinerat anställningar på flera kulturskolor i regionen, med att frilansa som klarinettist på bl.a. Malmö Opera, Helsingborgs Symfoniorkester och Kammaropera Syds populära sommaroperetter på Ystad teater.

Jon arbetar på kulturskolorna i Vellinge och Skurup där han utöver klarinett och saxofon undervisar sammanlagt tre olika blåsorkestrar.

Efter att mellan 2016-2019 studerat orkesterledning på Musikhögskolan Ingesund startade han SYCO (Skåne Youth Concert band) som samlar ungdomar från hela Skåne för att spela blåsorkester på en lite mer avancerad nivå, och i januari 2020 hade de sin första konsert på Musikhögskolan i Malmö.

Jon Lundberg

Hösten 2019 tog Jon över pinnen i Romele Blåsorkester, med ambitionen att fortsätta den fina utveckling orkestern haft under Jeanette Eliasson Dahls ledning. Målsättningen är att kombinera stycken ur den digra skatt av originalmusik som finns skrivet, med den underhållningsmusik och de marscher som gjort blåsorkestern så populär.